Guiot Duermeijer

De Pleaser

De Pleaser is een theatrale installatie die je precies dat vertelt wat je graag wilt horen. Op 5 juli 2014 beleefde De Pleaser haar premiere op Festival De Beschaving in Utrecht.

 Wanneer nemen wij nog de tijd elkaar lieve dingen toe te wensen? Of nemen wij eens goed de tijd om echt door te dringen tot de ander? Het leven raast tegenwoordig voorbij en we leven veelal naast elkaar in plaats van met elkaar. In een tijd waarin er zo weinig aandacht is voor elkaar, hebben wij een Pleaser hard nodig.
Buizen die je als een bos bloemen vragen naar zich toe te komen. En eenmaal naderbij blijken de buizen sirenen die je lokken met hun ego-strelende teksten. Dit is de Pleaser, een stand-alone theaterinstallatie voor de openbare ruimte. De Pleaser vertelt je wat je wilt horen, iets dat node gemist wordt in deze tijden van angst en recessie.
 
Tekst en concept: Guiot Duermeijer
Techniek: Bram Muller
Spel: Hiske Eriks, Nina van Nieuwpoort en Alexander de Vree
Te zien geweest op/in:
Festival de Beschaving (Utrecht 2014)
Mixtream (Heerhugowaard 2014)
Parksessies (Haarlem 2015)
LIEF festival (Utrecht 2018)
Theater Kikker (Utrecht 2019)
Feedback en dramaturgie: Margrethe Beelen, Wanda Zoet en Hiske Arts
Met dank aan: Uranoes Ayet, Max Bouwmeesters, Manon van Duin, Mickey Hagemans, Janco Huiden, Neiva Jamassim, Matt de Jonge en Andrea Dröes en Jurjen Alkema (Het Blauwe Uur)
Mede mogelijk gemaakt door:
 Schermafbeelding 2014-05-09 om 15.05.13Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846px
Babastiki