Guiot Duermeijer

Contact en info

Guiot Duermeijer
theaterinstallateur, schrijver en regisseur

“Het is eigenlijk het gewone, maar dat is het probleem. Het is ongewoon omdat niemand het ziet.”

Voelen wat de ander voelt, dat brengt vaak ongemak. Een ongemak dat groter wordt wanneer er wel herkenning is, maar de ervaring onbesproken blijft. Met ritmische en beeldende monologen brengt Guiot Duermeijer de lappendeken aan gedachten, gevoelens en ervaringen uit binnenwerelden zichtbaar voor de buitenstaanders. Als bode-verhalen in een Griekse tragedie roepen zijn monologen een beeld op dat wij voor ons mogen zien. Pijnlijk soms, maar het moet wel verteld.

“De moeite die wij mensen hebben met contact. Soms komen wij te dichtbij, soms staan we juist te ver weg. Het is ook nooit goed. Hebben we maar mee te dealen.”

De poëtische teksten van de monologen vormen altijd de basis, de vorm waarin ze gebracht worden varieert.

In spoken word-optredens, interactieve installaties, videokunst, teksttoneel; in de lucht, het bos, het theater of een festivalterrein, de combinatie van tekst, personage en de omgeving maakt de associatieve beleving toch tastbaar en dichtbij. Wat er in hoofden gebeurt is zelden logisch en lineair en normaal gesproken ook onzichtbaar.

Griekse tragedies, zijn ervaring als docent in het middelbaar onderwijs en het leven in de grote stad dienen als inspiratiebronnen.

Mail: guiot at babastiki.nl

Zo staat hij op de website van Theater Kikker.

Portretfoto’s: Maria Stijger Aramburu / Nitrolab

Babastiki